diner 10 okt

From Farm to Fork diner met

Michelin chef Wilco Berends in

Proef Nederland in oktober en ontmoet de chef, de boer en de schrijver tijdens dit bijzondere belevingsdiner met (h)eerlijke Dutch Dishes. De chef van deze avond is Wilco Berends, Patron Cuisinier van Restaurant De Nederlanden (1 Michelinster) in Vreeland en de boer is Hero Stam, ambassadeur van de beroemde Opperdoezer Ronde. Wilco is culinair ambassadeur van de provincie Utrecht in het inspirerende kookboek From Farm to Fork in the Netherlands waar de Opperdoezer Ronde ook prominent in staat. Het opvallende oranje boek is uitgebracht door eetschrijver Nico Dingemans. Wilco, Hero en Nico nemen je mee op een culinaire reis door Nederland aan tafel terwijl je geniet van een viergangen diner op sterrenniveau met prachtige streekproducten.

[klik hier voor de printversie]

Het From Farm to Fork Diner op dins. 10 oktober is inclusief:

 • Cocktail & Amuse en verwelkoming van de chef, de schrijver en de boer (18:00 u)
 • Amsterdam Food Experience Movie (video mapping op tafel) uniek in Nederland
 • Vier-gangen sterrendiner gekookt door Wilco Berends (19:00 u)
  • Oesters met drie verschillende bereidingen en smaken (signatuurgerecht)
  • Schol uit de Noordzee met structuren van bloemkool, piccalilly en curry
  • Gebraden wilde eend met primeur zuurkool, Opperdoezer Ronde, cantharellen uit het bos en V.O.C kruiden
  • Kersen van langs de Vecht

en inclusief:

 • Wijnarrangement (3 glazen) & bronwater, of fris of bier
 • Koffie of Thee met friandises & een Hollands koekje
 • Het boek From Farm to Fork in the Netherlands, die krijgt u gesigneerd mee naar huis (einde 22:00 u)

Info & Contact:

 • Diner + Wijnen + Boek + AFE Movie voor slechts € 110,00 per persoon
 • Free private parking (onder Het Amsterdamse Proeflokaal)
 • Zitplaatsen: we hebben plek voor 60 dinergasten
 • Groepen: we hebben twee private-dining-rooms tot 10 personen beschikbaar
 • Dresscode: Smart-Casual, bij voorkeur met iets oranje (subtiel)
 • Adres: Stadionplein 300, 1076 CK te Amsterdam
 • Hotel? Als u wilt blijven overnachten dan helpen we u graag met hotels in de buurt
 • Daan Koopmans, Sales & Marketing Manager Events & Tourism | dkoopmans@hetamsterdamseproeflokaal.nl | Tel. 06 1546 7454 en/of Nico Dingemans, auteur | nico@hospitalityinhealth.com | Tel. 06 1865 9696

Reserveren:

Voor groepen vanaf 10 personen bieden wij ook een private dining room.

Over Wilco Berends

Wilco is Patron Cuisinier van Restaurant De Nederlanden in Vreeland, gevestigd in een prachtig historisch pand uit 1680 aan de rivier de Vecht. De Nederlanden heeft onder leiding van Wilco en zijn vrouw Caroline sinds 2006 een Michelinster en 17 punten in de Gault Millau gids. Hij kookt graag met regionale en Nederlandse producten in een klassieke Frans stijl met een moderne Hollandse twist. 

Over de Opperdoezer Ronde

Tuinder Hero Stam is ambassadeur van de culinaire aardappel, de Opperdoezer Ronde en leverancier van diverse bekende toprestaurants. Alleen aardappels die binnen een straal van 1 km om de kerk van het Westfriese plaatsje Opperdoes worden geteeld mogen Opperdoezer Ronde heten. Het zijn dan ook niet zomaar piepers, maar aardappels met een BOB-status, een Beschermde Oorsprong Benaming. Een rond klein aardappeltje met een dunne schil en een vrij gele kleur. Topkoks zijn zonder uitzondering lyrisch over de bijzondere smaak van de ‘beste pieper van het noordelijk halfrond’ dat een plekje heeft in de gids van ‘Nederlands Culinair Erfgoed’.

Over From Farm to Fork in the Netherlands

From Farm to Fork in the Netherlands is een opvallend boek geschreven door eetschrijver en oud-Food & Beverage Manager Nico Dingemans in samenwerking met 24 Nederlandse (sterren)chefs. Een culinaire reisgids en kookboek in één met (h)eerlijke Dutch Dishes uit álle 12 provincies en gezonde streekproducten van oer-Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente. Het boek ontving toprecensies in NRC Handelsblad en op BNR Nieuwsradio. Kookboekennieuws schreef: “Dit boek maakt duidelijk hoe mooi de oer-Nederlandse keuken kan zijn”. De redactie van Lekker500 omschreef het boek in ExtraLekker als “Een niet te missen kookboek tijdens dit (voor)jaar! Een indruk van het boek opdoen? Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Over Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal (kortweg HAP) is de nieuwe ontdekkingsplek in Zuid waar je de smaak van Amsterdam en de smaak van Nederland proeft in een restaurant & evenementenlocatie van maar liefst 1800m2. Op de tweede etage tref je de Bierwereld, de Wijnwereld, Food Experience, prachtige vergaderzalen en de dependance van het ROC van Amsterdam waar de nieuwe generatie hospitality talenten worden opgeleid. HAP maakt deel uit van House of Hospitality, een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, beroepsopleiding en de gemeente om de kwaliteit van gastvrijheid in Amsterdam te verhogen. De boekpresentatie van From Farm to Fork in the Netherlands werd in mei 2017 in HAP gehouden met drie (sterren)chefs uit het boek. Het diner op 10 oktober is daar een vervolg van.

Voetnoot:

Het diner op deze speciale avond is een co-creatie van Het Amsterdamse Proeflokaal, From Farm to Fork en De Nederlanden om de Nederlandse Gastronomie en streekproducten van Hollandse bodem internationaal op de kaart te zetten. Om de sterkwaliteit voor u te waarborgen bieden we plek voor een beperkt aantal gasten. We vragen uw begrip hiervoor en adviseren niet te lang te wachten met reserveren.

Gereserveerd? Laat het weten op onze eventpagina op Facebook