Diner 7 januari

From Farm to Fork in the Netherlands

Viergangendiner met Nederlandse streekproducten | 7 januari

Regional Gastronomy in optima forma. Op zondag 7 januari, 2018 wordt in het luxueuze Hotel De L’Europe Amsterdam exclusief gekookt met gezonde streekproducten van Hollandse bodem. Het viergangen Farm to Fork diner wordt bereid door twee sterrenchefs uit het oosten en het westen van het land: Jonathan Zandbergen van Merlet* en Michel van Riswijk van Landhuishotel De Bloemenbeek*. Uw gastheren op deze bijzondere avond zijn Wereldchef Heinz Reitbauer** uit Wenen (Nr. 10 van The World’s 50 Best Restaurants) en Health Cuisine schrijver Nico Dingemans (auteur van From Farm to Fork in the Netherlands).

Startschot Van Bron tot Bord in Nederland | 8-11 januari

Het diner is op de vooravond van de Horecava dat op maandagochtend 8 januari officieel geopend wordt door Heinz Reitbauer en Michiel Bakker, Director Google Food Program. Het diner is tevens het startschot voor het Van Bron tot Bord in Nederland paviljoen op de Horecava waar Chef Heinz maandagmiddag VIP Tafelheer aan de Farm Table is voor 3 Denk-Lunches over het thema The Future of Farming & Gastronomy. Van 8 t/m 11 januari koken 12 topchefs voor 12 Denk-Lunches in 12 black-box kooksessies.

Het Farm to Fork Diner à € 149 p.p. is inclusief:

 • Dutch Welcome Cocktail & Amuses van de chef van Hotel De L’Europe (19:00 uur)
 • Viergangendiner van sterrenchefs Jonathan Zandbergen en Michel van Riswijk (19:30 uur)
 • Wijnarrangement (3 glazen) met 2 Nederlandse wijnen en 1 Oostenrijkse wijn
 • Koffie of Thee met friandises & Amsterdams zoet
 • Goodie Bag & gesigneerd boek From Farm to Fork in the Netherlands (einde circa 22:30 uur)
 • Denk-Lunch aan de Farm Table op 8/9/10/11 januari (op verzoek voor Horecava-bezoekers)

Menu:

 1. Waddengoudzeebaars van visser Jack Zwagerman ~ sashimi van lokale zeebaars met Anna Dutch Caviar, jus van BBQ knolselderij met yuzu en wintertruffel (Jonathan Zandbergen)
 2. Dinkeldalrund als tartaar en als marbré op Noabers hooi met mayonaise van aceto balsamico, krokante kaas van Paulien en aardappelkaantjes (Michel van Riswijk)
 3. Polderhaas op Koninklijke wijze (Prix Culinaire Taittinger 2014) – met okkernoot en sinaasappel, hazenpeper en klassieke Hollandse haas à la Royale (Jonathan Zandbergen)
 4. Chocolade & Kefir – Crème van Twentse kefirhangop met structuren van vlier en roomijs van amandel (Michel van Riswijk)

Info & Contact:

 • Adres: Nieuwe Doelenstraat 2-14, 1012 CP te Amsterdam
 • Locatie: cocktail in de Amstelkamer, diner in de Prinsenkamer (voor 50 gasten)
 • Klik hier om uw overnachting bij Hotel De L’Europe Amsterdam te boeken
 • Uw contactpersoon: Nico Dingemans | nico@hospitalityinhealth.com | Tel. 06 1865 9696

Reserveren:

 • voor info over groepsreserveringen & sponsortafels (v/a 5 personen) klik hier
 • voor directe reserveringen graag het formulier invullen
De dineropstelling is 10 personen per tafel.
Arrangementsprijs EUR 149,00 p.p. Uw reservering is na betaling bevestigd.


Wereldchef uit Wenen

Chef Heinz Reitbauer is de Nr. 10 van The World’s 50 Best Restaurants 2017 en eigenaar van Restaurant Steirereck in de Oostenrijkse metropool. Michelin bekroonde hem met twee sterren, en in de Gault&Millau gids staat het Weense restaurant vermeld met 4 Toques (Chef Hats) en 19/20 punten. Chef Heinz is een eigentijdse Farm to Fork chef die bekend staat om zijn heldere visie op moderne Regio Gastronomie en een eigen identiteit door het gebruik van Oostenrijkse streekproducten. Hij omschrijft Austrian Cuisine als een samensmelting van verschillende landen en culturen die oorspronkelijk deel uitmaakten van het vroegere Oostenrijk. In dat opzicht is de overeenkomst met de moderne eclectische Nederlandse Keuken snel gemaakt. Hij is de winnaar van de eerste Slow Food UK Award wegens zijn inzet voor het behoud van duurzame en eetbare biodiversiteit zoals de producten van de Oostenrijkse Slow Food’s Ark of Taste. Het befaamde Rolling Pin riep Chef Heinz in 2016 en 2017 uit tot Nr. 1 van de 50 Best Chefs of Austria  en Gault&Millau riep hem in 2016 uit tot Austrian Chef of the Decade.


From Farm to Fork in the Netherlands

From Farm to Fork in the Netherlands gaat over regio gastronomie in alle 12 provincies. Een culinaire reisgids en kookboek in één met (h)eerlijke Dutch Dishes en gezonde streekproducten van Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente. Samengesteld door Health Cuisine schrijver en oud-Food & Beverage Manager Nico Dingemans in samenwerking met 24 Nederlandse (sterren)chefs waaronder: Edwin Vinke**, Dick Middelweerd**, Erik van Loo**, Wilco Berends*, Joris Bijdendijk*, Jef Schuur*, Jonathan Zandbergen*, Michel van Riswijk* en meer. Het oranje culiboek ontving warme recensies van onder andere Lekker, NRC, Bouillon Magazine, BNR, NBTC en Kookboekennieuws. De Universiteit van Amsterdam nam het boek op in de Bijzonder Collecties. Nico vindt het belangrijk dat de nieuwe generatie chefs hun gasten méér vertellen over de herkomst van ons eten en de verbinding maken met onze omgeving en onze gezondheid. Uiteindelijk gaat het om connectie. Connectie met ons voedsel, onze wortels en ons welzijn. Er zijn al heel veel chefs en boeren in Nederland die dat vanuit zichzelf doen. Die chefs zocht hij op, hun verhalen heeft hij gebundeld en dit boek is daar de uitkomst van. Nico’s doel reikt verder: in november 2017 was hij genomineerd voor de TEDxAmsterdam Award met het From Farm to Fork – Rolling Restaurant; een culinaire roadshow om regionale gastronomie naar luxe hotels, business events en congreslocaties te brengen om gasten te verbinden met lekker eten van dichtbij bereid door de beste (sterren)chefs.


Voetnoot:

Het diner op deze speciale avond is een co-creatie van Merlet, De Bloemenbeek, Hotel De L’Europe en From Farm to Fork in the Netherlands om de Nederlandse Gastronomie en streekproducten van Hollandse bodem internationaal op de kaart te zetten. Om de sterkwaliteit voor u te waarborgen bieden we plek voor een beperkt aantal gasten. We vragen uw begrip hiervoor en adviseren niet te lang te wachten met reserveren.