From Farm to Fork in the Netherlands

klik op de pijltjes om te bladeren

bestel hier

From Farm to Fork in the Netherlands

248 pagina’s culinaire inspiratie voor iedereen die van Holland houdt. Een bijzonder boek met (h)eerlijke Dutch Dishes uit alle 12 provincies van ruim 20 Nederlandse (sterren)chefs. Inclusief recepten voor thuis. Met gezonde streekproducten van oer-Hollandse bodem: van Limburg tot de Wadden, en van Amsterdam tot Twente. Met prachtige foodfotografie van Jan Bartelsman en speciale hoofdstukken over Nederland Waterland, Holland International en Health Cuisine. From Farm to Fork in the Netherlands werd 9 januari, 2017 op de Horecava gelanceerd. Bestel hier jouw exemplaar voor EUR 29,95.

Chefs aan het woord 

FoodReporter ging met ons mee op culinaire ontdekkingtocht naar de provincies Noord Holland en Utrecht. Hieronder een korte impressie met twee chefs die in het boek staan: chef Jonathan Zandbergen van Merlet(*) in Schoorl en chef Wilco Berends van De Nederlanden(*) in Vreeland aan de Vecht.

Gastronomie van Hollandse bodem

Het gaat goed met de Nederlandse Gastronomie en streekproducten. Wij worden trotser op onze keuken en cultuur en steeds meer Nederlandse chefs krijgen bekendheid in het buitenland. Zelfs wereldchef Massimo Bottura (***) is fan van culinair Nederland. Bottura werd in juni van dit jaar uitgeroepen tot nummer 1 van The World’s 50 Best Restaurants.

Massimo Bottura: “Verloochen je cultuur niet als je bezig gaat met eten. Het gaat om het product, het verhaal, de historie, de mensen en de ambacht achter het product. Pas dan, kan je een goed gerecht maken en zeggen dat het Nederlandse gastronomie is.”

De Nederlandse keuken

Tijd voor een nieuw boek, aldus uitgever Nico Dingemans. Samen met de top van gastronomisch Nederland en fotograaf Jan Bartelsman brengen ze het verhaal van boer tot bord in alle 12 provincies in beeld. From Farm to Fork in the Netherlands is de zeer toepasselijke naam van deze culinaire publicatie.

bestel hier

Van Boer tot Bord

Meer dan twintig bekende (sterren)chefs uit alle Nederlandse windstreken zoals Jarno Eggen**, Edwin Vinke**, Soenil Bahadoer**, Joris Bijdendijk en Jonathan Karpathios koken met gezonde streekproducten van eigen bodem. Het boek met (h)eerlijke oer-Hollandse signatuurgerechten en recepten zet de Nederlandse Gastronomie internationaal op de kaart. Een must voor iedereen die van Holland houdt.

Line-up

From Farm to Fork in the Netherlands is een bijzonder boekproject waarmee we een bijdrage leveren aan de doelstelling om de Nederlandse Gastronomie internationaal op de kaart te zetten. Daarom zijn we trots op de mooie line-up met namen zoals bekende chefs als Joris Bijdendijk (RIJKS) en Jonathan Karpathios (Vork en Mes) en tweesterrenchefs Jarno Eggen** (Restaurant de Groene Lantaarn), Edwin Vinke** (De Kromme Watergang), Dick Middelweerd** (De Treeswijkhoeve), Erik van Loo** (Restaurant Parkheuvel), Soenil Bahadoer** (Restaurant De Lindehof) en nog vele meer zoals Eduard Roesdi (Indonesia Satu), Jef Schuur* (Bij Jef), Michel van Riswijk* en Matthijs Mulder (Landhuishotel De Bloemenbeek waar Raymond met zijn team Bloemenbeekers hun 50-jarig jubileumjaar vieren), Peter Postma* en Harald Hovenkamp (Kaatje bij de Sluis), Alfred Brouwer (Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel), Oostwegel Collection, Wilco Berends* (De Nederlanden Vreeland) en Han Ji* (Hanting Cuisine).

The Making of

Dingemans en Bartelsman maakten een culinaire reis door heel Nederland. Via Facebook en Twitter kunnen de lezers een kijkje achter de schermen nemen bij de chefs en de boeren die zij fotografeerden en interviewden voor het boek. From Farm to Fork in the Netherlands werd in januari 2017 op de Horecava gelanceerd en is vanaf maart verkrijgbaar.

Nico Dingemans : “We worden enorm gesteund door bijzondere partijen zoals NBTC – Holland Marketing, HotelloTOP, Euro-Toques Nederland, Gastronomie Jaarbeurs Utrecht, Horecava RAI Amsterdam en vele experts uit de culinaire wereld. Wij merken aan alles dat de trots op het Nederlands product en ons culinaire niveau toeneemt.”

Vervolg From Farm to Fork in Twente

From Farm to Fork in the Netherlands is het vervolg op From Farm to Fork in Twente (2012) over Health Cuisine in Twente, Landgoed van Nederland.  De reden om het Twenteboek uit te geven was om het verhaal over eerlijke veeteelt, kop-tot-staart-gebruik, low foodmiles, het belang van biodiversiteit & variatie in het ecosysteem, maar vooral ook de seizoenen en biologische streekproducten te vertellen en hoe die duurzame keten uiteindelijk leidt tot véél betere smaken en vooral gezonder eten. Met dezelfde drijfveren wordt From Farm to Fork in the Netherlands gepubliceerd.

Geïnspireerd door Massimo Bottura***

Wereldchef Bottura (drie Michelin sterren) was in november 2015 te gast op Vakbeurs Gastronomie in de Jaarbeurs Utrecht. Stan Huygens Journaal, Misset Horeca en Entree Magazine schreven erover. Massimo’s komst vormde de kick-start voor From Farm to Fork in the Netherlands. Bekijk de video.